Info

Népesség: ~42.000 fő
Terület: 2,38 km/2
Létrehozva: 1873.november.17.

Facebook

Utolsó kommentek

Kerületi hírek

Az LMP vadplakátokkal támadja az Andrássy utat

2018.02.21. 16:24 6_patriot

Újra választások lesznek és beindult a kampány. Szomorúan vettük tudomásul, hogy Budapest legszebb sugárútjának kandellábereit vadplakátok rondítják el. Az LMP túlolta a biciklit,  a túlbuzgóságukkal pedig a 90-es évek szörnyű vadplatátjait juttatja eszünkbe. Reméljük, a hatóságok jelezni fogják a párt felé, hogy a plakátokat távolítság el a városkép romboló plakátjaikat. Kíváncsiak lennénk a helyi LMP-s képviselő Heltai László mit szól az akcióhoz? 

Tekintse meg képeinket:

img_20180221_114708.jpg

img_20180221_114945.jpg

img_20180221_114637.jpg

Szólj hozzá!

Ne ijedjen meg a mikuláscsomagtól! Trollkodás Terévárosban!

2017.12.04. 16:01 6_patriot

Terézvárosban emelkedni fog az óránkénti parkolási díj. Külső Terézvárosban 350 Ft/óra lesz a parkolás már 2017 december 11-től! Viszont csak 8:30-tól kezdődik a fizetős időszak az eddigi 08:00 óra helyett. Erről tájékoztatta ma az autósokat a Parkol6 Terézvárosi Parkolási Rendszer.

Mindezt sikerült az év kerületi trollkodásával megoldani! 

 

 

Mikuláscsomagokkal szórták meg a parkoló autókat!

 

Így az utcákon álló autók tulajdonosai közül valószínűleg többen infarktus közeli állapotba kerülhettek. Sőt az ittlakunk.hu, megkongatva a vészharangokat, egyenesen egy titokzatos ámukfutó parkolóőrről számolt be az esetről szóló tudósításában. (Természetesen már javították a cikket.) 

Gratulálunk! Gyönyörű troll akciót láthattunk! :D

miki.jpg

Szólj hozzá!

Bréking - Újra működik a Nyugati téren az óra!

2017.08.03. 11:05 6_patriot

Unorthodox húzással oldották meg az óra problematikáját, persze nem teljesen úgy ahogy azt elsőre gondolnánk.

Másfél éve lett felújítva a Nyugati tér, amely azóta sem akadálymentes, nem lett árnyékosabb vagy zöldebb. A legendás óra a téren idén még biztos nem működött egy percet sem, aki jár arra az pontosan tudja is ezt. De ahol a szükség ott a segítség, ezért az órára szereltek két faliórát, amely minden elégedetlenkedőt el kell hallgasson, mert így nincs probléma.

Az óra mutatja az időt. 

Tekintse meg képeinket!

img_20170729_124740.jpg

 

Közelebbről így fest a különleges megoldás 

img_20170729_124746.jpg

1 komment

Címkék: óra nyugati nyugati tér teréz vi. kerület vi kerület 6ker 6 kerület

Csúcsminőségű étterem nyitott Terézvárosban! - Pata Negra – El Asador

2017.07.23. 23:24 6_patriot

Izgalmas hellyé kezd változni a Vasvári Pál utca és Paulay Ede utca sarka. Ez a terézvárosi kis zug komoly változásokat él most át. A jelenleg zajló építkezések miatt zsákutcaként (is) funkcionáló Vasváriban kitört a gasztroforradalom egy csúcsminőségű étterem megjelenésével.

Megnyitott a legújabb Pata Negra étterem az El Asador. Egy hosszú évek óta üresen álló helységbe sikerült életet leheleni. Felső kategóriás katalán ihletésű és alapanyagú ételekkel és a legmodernebb design enteriőr kialakítással hengerelték le a magyar gasztro újságírókat. Mindez eddig írt a kritikákból világosan látszik, tehát egy nehézsúlyú versenyző érkezett, a csendesen és szerényen meghúzódó Vasvári Pál utca és Paulay Ede utca eddig nem túl neves sarkára.

Könnyen előfordulhat, hogy Terézváros egy lehetséges jövőjének előhírnökével állunk szemben, ugyanis van alternatívája a buli és kocsmaturizmusnak. Az ilyen és ehhez hasonló éttermek létrejötte azt bizonyítja, hogy van lehetőség magas igényeket kielégítő vállalkozásokat a kerületbe csábítani, amelyek képesek gazdagítani a környezetünket.

Reméljük több hasonló követője lesz El Asador legénységének és ezúton kívánjuk, hogy sokáig tekintsék a környéket az otthonuknak!

 https://www.facebook.com/elasadordepatanegra/

http://menandtal.hu/el-asador-de-pata-negra-a-szoposkecske-es-a-haverok/

Szólj hozzá!

Címkék: E

A Bábszínházba 280 lóerős sportautóval szállítják a kellékeket?

2017.07.14. 14:45 6_patriot

Olvasó levelet kaptunk, miszerint egy német rendszámú sportautó (Subaru WRX STI) foglalja a helyet az áruszállító parkolóban, a Bábszínház előtt, az Andrássy úton már napok óta. A szélvédő alatt pedig egy papír látható amire az van írva, hogy " Bábszínház rakodás". 

sub1.jpg

Elhisszük persze, hogy a bábszínházba kisebb díszletekkel dolgoznak, mint a sima színházakban, de nem éppen ez a német rendszámos autó tűnik a legmegfelelőbbnek a feladatra. Arról nem is beszélve, hogy a budapesti közterület felügyelet egy ilyen sima nyomtatott papír miatt nem bírságol? 

Kié lehet ez az autó és milyen viszonya van a tulajdonosának Bábszínházzal?

Reszketve várjuk, hogy mindez kiderüljön. 

Addig is tekintse meg további képeinket a furcsa áruszállító sportautóról:

Szólj hozzá!

Vigyázó szemetek Erzsébetvárosra vessétek! - Betelt a pohár? Merre tovább "bulinegyed"?

2017.07.08. 15:44 6_patriot

Valami elindult Erzsébetvárosban. Egyre több tiltakozásról érkezik hír a szomszéd kerületből, sőt fórum is szerveződött az évek óta fokozódó feszültség miatt és úgy tűnik, hogy mára annyira felforrtak a kedélyek, hogy ki fog borulni a bili. Ne is csodálkozzunk, hiszen minden nap szembesülünk mi is a vigalmi negyedben létezés problémáival. A szeméttel, a hangoskodással, a közbiztonság romlásával, a taxis hiénákkal és a túlzsúfoltsággal. Az elmúlt években a kocsmák a Nagykörúton is elszaporodtak, gyakorlatilag egy permanens fesztiválhangulatot hozva ezzel az itt lakók fejére. Lássuk most mi is történik. 

 

 

Erzsébetvárosban mindig is hangsúlyosabb volt a civilek fellépése, mint Terézvárosban. Terézvárosban eddig jellemzően egy ügyre álltak össze a helyiek mint például a Benczúr kert ügye, addig Erzsébetvárosban folyamatosan több szervezettel képviseltetik magukat a közéletben hosszú ideje. A 7. kerületi civilek valamiért aktívabbak, mint a 6. kerületiek ez tény. Valóban szükség  is van a civil kurázsira, ugyanis sokszor súlyos problémákkal kell együtt élnie az itt lakóknak,. Az utóbbi időben ugyanis teljesen elszabadult a bulizás a kerületeinkben. A két kerület vezetése, most látszik ébredezni az ügyben, a sörbringák (beerbike) kitiltásával, de valós megoldást nem kínálnak a városrész problémáira. Az eredmény pedig a tehetetlen indulat sok érintett részéről, akik úgy érzik nem megfelelően foglalkoznak a problémáikkal. Érdemes megnézni két facebook oldalt Erzsébetvárosból.

Klauzália csoport

Élhető Erzsébetváros csoport

Mindkét csoport a kerület ügyes bajos dolgaival foglalkozik, előbbi régebb óta nagyobb tagsággal, utóbbi, pedig újabb csoport és kifejezett harcos hangnemben gyűjti a problémákat. Láthatunk ezekben a csoportokban, szemetet, részeg hőbörgést, 30 ember közös éneklését és sok más megdöbbentő esetet is. Napi szinten újabb és újabb tartalmak kerülnek fel. 

Most már tény, hogy csökkenteni kell a nyomást a városrészen. Természetesen meg kell őrizni a belváros nyitott, színes-szagos és vendégszerető arculatát, de minden itt élőnek joga van a pihenéshez és a kulturált életkörülményekhez. A megoldás pedig, hogy csökkenteni kell a kerületeinkbe érkező bulizni vágyó emberek számát. Nem ennek a két kerületnek kell egész Budapestet szórakoztatnia, ráadásul igen kis területen a Király-Kazinczy utcák vonzáskörzetében és a körút tengelyén.
Ugye emlékszünk azokra az időkre amikor Budapest több pontján is voltak buliközpontok? Ilyen volt a Hajógyári sziget, vagy a régi Zöldpardon és környéke.  Azóta megváltozott a környezet és a Nagykörút is becsatlakozott kocsmanegyedbe, ahol a  régi boltok, mozik, gyakorlatilag egy kocsmasorrá vált az utóbbi pár évben.

A Nagykörúton ünnepelték a foci EB sikereit, itt robbantottak és itt vonul át sok sok ezer ember éjszakánként.


A bulinegyed a kétezres évek eleje óta óta létezik és nem vigyázunk rá. Kiárusítjuk és egy bazári búcsút csinálunk belőle. A romkocsmák homályát a dübörgő zene és a zsúfolt sokadalom váltotta fel. Az itt élők pedig kétségbeesetten filmeznek és fotóznak, sőt egy fórumot is szerveztek a sérelmek közlésére és a megoldás keresésére. Könnyen lehet ez a fórum az ellenállás kezdete. 

A Facebook esemény ide kattintva érhető el

Tekintve, hogy a csoportokban posztolók hangneme egyre ingerültebb, komoly indulatokra számíthatunk az eseményen. Félő azonban, hogy a napi problémák miatti indulatok elvonják a figyelmet arról, hogy alapvetően egy budapesti problémáról van szó. Ugyanis Budapestnek  koncepciót kell alkotnia arról, hogy hol is szeretne vigalmi negyedet, mondjuk a belvároson kívül. Ennyi és nem több a megoldás. Kevesebb vendéglátóhelyre van szükség. De ennek az eredménye azonban nem lehet a teljes vendéglátóhely ellenesség sem. Ugyanis szükség van rájuk, de nem ekkora számban. A bulinegyed lehetne sokkal élhetőbb is, de ennek feltétele, hogy a Budapest ne ide koncentrálja a kocsmáit. Más kerületeknek is be kell vállalnia hasonló övezeteket. A kormányzatnak, pedig igenis engednie kell dohányzás ügyben! Szabályozott körülmények között lehessen szó dohányzóhely kialakítására a vendéglátóhelyeken. 

Mindez persze  komplex megközelítést igényelne, de a politika a fasorban sincs és Tarlós István leköszönő főpolgármestertől sem várhatjuk, hogy ilyen apróságokkal foglalkozzon. Hassay Zsófia és Vattamány Zsolt a fideszes párhuzamos univerzumból pedig azt kommunikálja felénk, hogy mindent megtesznek. Valójában pedig nem. Ugyanis jelen helyzetben a városrészek vezetőinek kezelni kell a problémát. Kötelességük!

Nem csak az évente EGY közmeghallgatás alkalmával lehessen, igen kötött feltételek mellett jelezni a gondokat, hanem le kéne ültetni a helyi civileket és a vállalkozókat egy asztalhoz. Ehhez egy polgármesternek számtalan lehetősége adott volna, ha akarja persze.

Az önkormányzati vezetéseknek pedig, nem határozatok és rendeletek mögé kéne bújnia, hanem igen is fel kell vállalnia az érdekegyeztető fél szerepét és kezdeményezniük kell három oldalú tárgyalásokat, a civil lakosság, a vállalkozók és az önkormányzat részvételével, hogy békésebb és élhetőbb városrészben élhessünk.

El kell várni a helyi vállalkozóktól, hogy szálljanak be a bulinegyed rendbetételére, ebben azokra számítva akik hosszútávon itt akarnak működni kölcsönös tisztelettel a helyi lakosokkal. A városvezetőknek pedig igenis kötelessége volna segítő kezet nyújtani azoknak, akik emberibb életminőségre vágynak.

A helyzet fokozódik Terézvárosban is. Igaz egyelőre még kevésbé látványosan, de itt is egyre több gondot jelentenek a kocsmák, az RBNB lakáskiadás, a tömeg után maradt szemét. Egyeztetésre van szükség, komplex stratégia kialakítására, mind a két kerületnek, különben a turizmus és a dzsentrifikáció megeszi Budapest belvárosát.

11 komment

Címkék: király utca 6. kerület erzsébetváros terézváros vi kerület 6ker 6 kerület