6ker

Szeretem Terézvárost!

Önkormányzati struccpolitika

Az előző posztomban egy videót ajánlottam a kedves érdeklődők figyelmébe. Kaptam egy igen agresszív személyeskedő kommentet is a nyakamba érte. A kirohanás stílusa jellemzően valamiféle elvakultságot és elkötelezettséget is sejtet a háttérben. Szeretném pár gondolattal szemléltetni, hogy nem a poszt megírásakor nem a rosszindulat motivált, inkább az aggodalom és hogy felhívjam a figyelmet arra, mi az  ami nem tetszik a kerületi vezetés struccpolitikájában. 

Természetesen nem magával a kezdeményezéssel volt bajunk, miszerint gyűjtést szervez a Polgármester asszonyunk a Andrássy út 83-85. mielőbbi felújításának megsegítésére. Szép dolog, de a mellékelt videó sajnos érzésünk szerint félresikerült. Sőt mindenki jobban járt volna, ha a Polgármester asszony mélyen hallgat. 

A tragédia ami történt megelőzhető lett volna, ha a kerület vezetése sokkal többet megtesz a ház lakóiért az elmúlt négy évben. Akár három éve is készülhetett volna egy ilyen videó és az abból befolyt összegből lehetett volna segíteni a palota műszaki állapotán. Az utóbbi időben már ijesztően sok jel mutatott rá, hogy a palota és lakói komoly veszélyben vannak. 


Sajnos be is következett a tragédia. Ha nem a tető ég le, akkor számtalan más formában is történhetett volna baleset a ház műszaki állapotából adódóan. De a kerület vezetése nagyon keveset hall meg az itt lakók ilyen jellegű problémái közül. Nem csak a szóban forgó Vasutas ház az egyetlen hasonló állapotban lévő ingatlan a kerületben és ezek a házak nem egy két év alatt kerültek ilyen helyzetbe, hanem évtizedek alatt. Az előző vezetés kétes ügyletekkel tudott több ilyen házat értékesíteni, a végeredmény is felemás lett ugyan, de ahol sikerült rendes befektetőt vagy vásárlót találniuk, ott azért fel lettek újítva sokszor világszínvonalú eredménnyel ezek a paloták. 

Hassay Zsófia videója azt sejteti, hogy ez a tragédia elkerülhetetlen volt és semmilyen felelőssége nincs az általa vezetett testületnek a kialakult tűz miatt. Sőt mivel így alakult ezért a kedves emberek legyenek kedvesek adakozni. Sajnos azonban aki nyitott szemmel jár a kerületben az láthatja, hogy a kerületi vezetés a Hunyadi tér tündérkertté varázsolásán fáradozik nagy erőkkel, pl. a volt nyílvános wc-ből Líra pont kávézót alakítottak ki, a komolyzenés piacozás szürreálisan fölösleges rendezvényeiről nem is beszélve.

Értjük mi, hogy a Hunyadi tér állapota is felújítottsága is fontos, de amíg életveszélyes házak vannak a kerületben nem élvezhetnek ezek a hóbortos elképzelések előnyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr166551803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek