Info

Népesség: ~42.000 fő
Terület: 2,38 km/2
Létrehozva: 1873.november.17.

Facebook

Utolsó kommentek

Kerületi hírek

Egy barát emlékére - nekrológ

2015.04.26. 13:24 Soproni Tamás

Ezért a bölcs
sürgés nélkül működik,
szó nélkül tanít,
nézi az áramlást és hagyja, nem erőlködik.

Egy éve sincs, hogy megismertelek, és csak most, mikor visszatekintek mindarra, milyen sokat tanultam tőled, csak most döbbenek rá, hogy ilyen rövid idő alatt is mennyi tudást adtál át. Nem csak nekem, mindenkinek, aki a közeledben volt.

Mert tanár voltál. Olyan tanár, aki szó nélkül, példával tanít.

Példát mutattál a felkészültségeddel. Emlékszem, az önkormányzati kampány első heteiben vendégként látogattunk meg egy, a Városligetről szóló kerekasztal-beszélgetést, az esemény szervezői pedig felismertek, és megkértek, csatlakozz a résztvevőkhöz. Elsőre kicsit tartottam a dologtól, hiszen azt gondoltam, jobb lett volna előre jegyzetelni, felkészülni, de hamar kiderült, neked ez nem jelent gondot. Örömmel tettél eleget a szervezők kérésének, és rögtön számokat, adatokat és átgondolt, megalapozott érveket osztottál meg a közönséggel. Arra gondoltam: ilyen vezetőkre, ilyen szakértő és gondolkodó politikusokra van szükségünk. Akik nem csak vakon hisznek valamiben, és másokat sem vak hitre buzdítanak, hanem észérvekkel győznek meg.

Példát mutattál a környezetért való egészséges aggodalmaddal. Nemcsak a jelenért éreztél felelősséget, de a jövő generációiért is. Ha volt valaki, aki a híres mondás – „a földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – szerint élt, te voltál az.

Példát mutattál a nyugalmaddal is, és talán ez a nyugalom volt a legfontosabb számomra. Nem egyszer közöltem veled aggódva rossz híreket – hogy megint csúszunk egy határidővel, hogy mocskolódó plakátokat akasztottak ki politikai ellenfeleink vagy rólad szóló képtelen vádakkal hívják körbe a kerület lakóit – te pedig csak mosolyogva legyintettél. Ha olyan dologgal állunk szemben, amit befolyásolni nem volt erőnk, minek foglalkozzunk vele? Ha pedig megoldhattuk a problémát, rögtön arra buzdítottál, gondolkodjunk közösen azon, mit is tehetnénk. Sokszor egyszerre döbbentett meg és nyűgözött le az optimizmusod, mellyel erőt öntöttél belénk. Kőszikla voltál, akit semmilyen rosszindulat vagy balszerencse nem zökkenthetett ki lelki nyugalmából.

Köszönök mindent, amit tanítottál, Robi. Köszönöm barátodként és köszönöm Terézvárosiként.

robi.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr557400018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.