6ker

Szeretem Terézvárost!

Egy éve volt a nagy tűz Terézvárosban és lassan gyógyulnak a sebek.

(Kép:index.hu)

Éppen egy éve égett le a Kodály körönd egy csodálatos, de hosszú évek óta nehéz sorsú épületének tetőszerkezete. Borzasztó anyagi kárt és lelki megpróbáltatást hagyva maga után. A tűzvész maradványai beépültek a hétköznapjainkba és már-már kezdjük a torzó látványát megszokni sajnálatosan. A ház valóban nehéz sorsú, mert a felmentősereg is megkésve érkezett, ugyanis az ideiglenes tetőszerkezet februárra készült el, így a falak megsínylették a csapadékos őszi és téli időszakot.

Az Andrássy út 83-85. számú palota a világörökség egy kiemelkedő alkotása, ezért közös érdekünk, hogy minél előbb rendeződjön a sorsa. Sajnos az ügyek állása azt mutatja, hogy ez a közös cél még messze van. A biztosító nem akar fizetni, a lakóknak perelni kell, az állami kormányhivatal pedig három évet adott a visszaépítésre. Bízhatnak abban, hogy a tetőtér eladásával, befektetők révén megvalósulhat a ház rekonstruálása. Azonban az idő szorítja a lakókat, mert a Polgármesteri Hivatal szeptember 20-ig állja a ház lakóinak elhelyezési költségeit. 

A Vasutas-palota sorsa mindenki számára intő példa lehet, hogy lépni kell az Andrássy út ügyében. Több hasonló sorsú ház is akad a világörökségi területen, súlyosan veszélyeztetett az Andrássy út 25., 47., 56.,  83-85., 88-90., 91., 92-94. szám alatti épület, továbbá az Aradi  utca 41., a Benczúr utca 6., a Rózsa utca 64., és a Szív utca 18. is.

A felsorolt súlyos állapotban lévő házaknak a számát csökkenteni kell, mert nem engedhetjük, hogy hasonló eset megtörténjen még egyszer!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr787630762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek