6ker

Szeretem Terézvárost!

Gigászi tervek Terézvárosban - 215 milliárdos beruházás

image.jpg

 

Beindulni látszik az állami gépezet a Podmaniczky Park néven emlegetett, a Nyugati pályaudvar mögötti hatalmas terület közparkká alakításának ügyében.Csónakázótóval, fedett pályaudvarral, sok-sok zöld felülettel.  

A projekt összköltségét 215 milliárd forintra tervezik, hogy érzékeltessük az arányokat az M4-es metró került a végén 425 milliárdba Tarlós István szerint. A Terézvárosi Önkormányzat máris mellszélességgel támogatja a projektet és nagyon gyorsan, el is fogadott egy határozatot a Képviselő-testület.
Hassay Zsófia úgy tűnik megnyerte a lottó ötöst, ugyanis Budapesten egyetlen kerület sem fog egyszerre ekkora támogatást kapni a közelebbi jövőben. A döntés egyértelműen pozitív sugallatú a kormányzat részéről, a megvalósítás terve egy nagyvonalú és előrelátó megfontolást feltételez, miszerint Budapestnek szüksége van új nagy területű új zöld parkokra. 

Viszont léteznek aggódó hangok is, amelyek nem alaptalanok a projekt megvalósulásával kapcsolatban.

A megszabott határidők is gigászi méretűek, mivel csak 2018-tól történne meg az első kapavágás, a sétány pedig 2022-ra készülne el véglegesen a tervek szerint. Vagyis aki szeretne a Nyugati mögött csónakázni, annak hat kerek évet kell legalább erre várnia és mint az tudjuk hosszú idő. Az egész projekt EU finanszírozású pénzekből fog megvalósulni a tervek szerint, emiatt meg is orrolt Lázár János miniszterre, Tarlós István főpolgármester, ugyanis nem nagyon hagyott számára beleszólást a kormányzat a pénz felhasználásával kapcsolatban.

Sőt a magyar kormány sincs a helyzet magaslatán, újra magyarázkodniuk kell az EU-s milliárdok elköltésével kapcsolatban, ami lassíthatja a pénzlehívások folyamatát. A korrupcióval kapcsolatos sajtótájékoztatók pedig szinte mindennaposak, persze nem a kormányközeli médiában és az EU is szigoríthat a pénzek felhasználását illetően. Egy esetleges 2018-as fordulatról ne is beszéljünk, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy másik kormány nem fog ennyi pénzt szánni erre a projektre. 

Korai volna felállva tapsolnunk, azért várjuk ki a végét és reménykedjünk együtt, hogy nem fog a kormányzati negyed sorsára jutni ez a terv is. Sajnos az a gyanúm, hogy idén már keveset fogok erről a projektről írni, de kiemelt figyelemmel leszünk a beruházással kapcsolatos események iránt. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr48544754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek