6ker

Szeretem Terézvárost!

Elég volt! - Hozzák Terézvárosba a Ligetbe szánt múzeumokat!

Elég legyen ebből a kormányzati tragédiából ami a Városligetben folyik! A kormány értse meg végre, hogy az emberek nem akarnak ősfákat kivágni és nem akarják, hogy épületekkel nyomják agyon a Ligetet. Van más megoldás. Vigyék a múzeumokat a Nyugati tér mögötti rozsdaövezetbe! 

image.jpg

Helyzet van, ugyanis változnak az idők. A Liget ősfáinak hadat üzent nem más, mint maga a kormány. Szegény fák útjában vannak a kormányzatnak, de nem csak a fák, hanem azok a városi polgárok is akik egy barátságos közparkban szeretnék kipihenni a városi lét fáradalmait. A terület felújításra szorul, de nem beépítésre. Sajnos hosszú évtizedek óta egyre rosszabb állapotban vannak az utcák, utak, utcabútorok a Városligetben. Ez a tény azonban nem adhat okot arra, hogy gátlástalanul beépítsük a zöldfelületeit. Arról nem is beszélve, hogy a már beépített terület megnövekedett látogatószáma  komoly terhelést fog róni az egész Ligetre  és környezetére. Akarjuk mi ezt?

Támogassuk a Liget megújítását, de tiltakozzunk a beépítések ellen!

Van jobb hely ahol mindezt meg lehetne valósítani. A Nyugati tér mögötti rozsdaövezet fel tudná szívni a Ligetbe szánt épületeket és plusz parkok zöld területek is meg tudnának valósulni ugyanitt. Írtunk mi is róla, hogy 215 milliárdot szánna a kormányzat a területre, persze EU-s forrásból ami azért megkérdőjelezi a projekt jövőjét.

Ugyanis egyre gyakrabban hallani, hogy az Európai Unióból nem tudja sikeresen a kormány lehívni a fejlesztési pénzeket, ezért egyre több projektet kell átalakítaniuk, vagy visszavonniuk. Ahogy megtörtént mindez a Balaton és környékének esetében.

A kormány egy tollvonással gyakorlatilag megszüntetett egy 300 milliárdos projektet, ergo ez Terézváros és a Nyugati Liget néven 2018-ra kiírt projekt esetében is bármikor megtörténhet. Magyarország jelenleg ilyen hely. Visszakanyarodva a városrészünkhöz, fontos volna átgondolni a jelenlegi helyzetet és megfontolni a múzeumok Terézvárosba telepítésének a lehetőségét. Mindenki jól járna ezzel a lépéssel, a Liget ellen kiálló aktivistákon át, a Podmanizcky utca lakástulajdonosain kívül, még a kormányzat is, hiszen egy huszáros vágással át tudnának kerülni a jófiú szerepébe, ha meghallgatnák az " istenadta nép" hangját.
Illés Zoltán a kerület volt Országgyűlési képviselője is ezen verzió mellett állt ki, csakúgy mint a Fideszes vezetéssel jó kapcsolatokat ápoló, de azért még ellenzékinek tekinthető Heltai László LMP-s politikus is. Az LMP-s képviselő javaslatára a következő határozatot fogadta el a képviselő-testület tavaly:

"Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testülete felkéri Hassay Zsófia polgármestert, hogy amennyiben az új múzeumi épületek nem az eredeti helyszínen valósulnak meg, folytasson tárgyalásokat a Nyugati-pályaudvar mögötti barna mezős terület projektbe való bevonásáról, s egyben a helykijelölő pályázat újragondolásáról."

 

Ebből is látszik, hogy a helyi vezetés számára is szívesen látott megoldás lenne a békesség az állampolgárokkal. Természetesen Hassay Zsófia nem tárgyal senkivel és nem kardoskodik azért, hogy a kerületbe hozzák a múzeumokat a NER nem ad mozgásteret számára, mint ahogy nem hagy senki más számára sem.

Mi akik itt lakunk, nekünk kell beletörődnünk abba, hogy beépítik a Ligetet, közben hitegetnek minket azzal, hogy több zöld felület lesz az eredménye a beruházásnak? Hogy kivágják a fáinkat és elmeszelik a népszavazási kezdeményezést az ügyben? A NER gépezete már lassan mindenki ellen pörög. Fájni fog mindenkinek a kíméletlen őszinteség amellyel szarik a fejünkre a kormány, ha hagyjuk magunkat!

Persze fájni fog ez a környékbeli polgármestereknek is mindez, ugyanis a szavazóknak is meg lesz minderről a véleménye és biztos rájuk fog égni a hallgatásuk, a cinkos beleegyezésük.

A valós és létező alternatíva mellett kell kiállnunk!

Terézvárosba a Liget múzeumaival! 

12898312_1165226750156383_2390940793692145183_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr528878366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek