6ker

Szeretem Terézvárost!

Patkányinvázió Terézvárosban is
Hatalmas patkányt lapítottak ki az autók a Király utcában

A minap kaptuk ezt az olvasói fotót egy hatalmas, szétlapított patkány teteméről. Terézvárost ma már nemcsak a kosz és a szemét lepi el, egyre sűrűbben találkozni a kártékony rágcsálók megtermett példányaival is az utcákon. Több bejelentés érkezett az Oktogon, a Teréz körút és a Király utca környékéről is.

img-5737-3.jpg

Budapest sokáig mintaváros volt abban a tekintetben, hogy sikerült távol tartani tőle a szapora kártevőket. Ezt annak köszönhettük, hogy a patkányok irtásával megbízott Bábolna Bio Kártevőirtó Kft.-nek közel öt évtizedes tapasztalata volt a rágcsálók elleni harcban, és kiválóan látta el a feladatát a fővárosban. 2018-ban azonban a fideszes többség, Hassay Zsófiával együtt úgy döntött, másra bízza inkább a munkát.

Pedig Európában sokan irigyeltek minket azért, hogy szinte teljesen patkánymentes a fővárosunk. A Bábolnának a Budapesthez tartozó 525 négyzetkilométeren, több mint 220 ezer fővárosi objektumban és az azokhoz tartozó csatornahálózatban sikerült távol tartania a rágcsálókat.

A Fidesz a Bábolna kitartó és alapos munkáját úgy hálálta meg, hogy 2018-ban egy új konzorciumra bízta a munkát. Egy olyan cégcsoportra, amelynek tagjai még csak hírből sem ismerték a patkányokat. Így kezdődött meg a patkányok diadalmenete Budapesten és Terézvárosban. 

Az elhibázott döntés egyik ékes lenyomatát örökítette meg egy meghökkent olvasónk a Király utcában. A pórul járt állat teteme napokig hevert a Király utcai Lidlnél. Beleszürkülve és belelapulva a betonba.

A fideszes városvezetésnek szemmel láthatóan nem az itt élő emberek biztonsága a fontos, hanem az, hogy a haverok vihessék el a zsíros munkákat. Még akkor is, ha dunsztjuk sincs arról, hogyan kell ellátni a feladatot.

Egy patkánypárnak évente akár 500-800 utóda is lehet. Mivel a konzorcium tagjai csak a szúnyoggyérítéshez, a növényvédelemhez és rovarirtáshoz értettek, a patkányok rövid idő alatt elszaporodhattak. Ez a Király utcai példány kilapítva közel 40 cm-es volt. És sok társa fészkelhette be még a terézvárosi házak alá, csatornáinkban és pincéinkbe. A legfertőzöttebb területek a belvárosban vannak, különösen vészes a helyzet a bulinegyedben, ahol rengeteg a turista és folyamatosan szemetesek az utcák.

Hogy a szerencsétlenül járt állatot ki ütötte el, nem tudjuk, de napokig hevert a földön zavartalanul. Amikor a fénykép készült róla, már papírvénykony volt. Alighanem egy kiadósabb eső moshatta el valamelyik csatornába...

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr4614992580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek