6ker

Szeretem Terézvárost!

Mi folyik itt Terézvárosban?
Csak kapkodjuk a fejünket... Egyetlen dolog van, ami reménykedésre adhat okot.

Kezd teljesen kicsúszni az irányítás Hassay Zsófia fideszes polgármester kezéből. 

hassay_zsofia.jpg

Fapusztítás az Andrássy úton

Kezdődött azzal, hogy az Andrássy úton barbár módon megcsonkították, később pedig tövestül tépdesték ki a több évtizedes fákat. Kiderült, hogy a főváros és a kerület önkormányzata együtt képtelen volt arra, hogy megfelelően gondozza Terézváros kevéske zöldfelületének egyik fontos darabját.

Szemét mindenütt

De még fel sem ocsúdtunk a sokkból, mikor Hassay Zsófia 9 év után, az önkormányzati választások előtt alig 3 hónappal hirtelen észrevette, hogy mocsokban úszik a kerület. Mi, akik Hassayval ellentétben Terézvárosban lakunk, nyilván napi szinten tapasztaljuk ezt, amikor a kutyagumik kerülgetése közben arra figyelünk, hogy hasra ne essünk a széthagyott szemétkupacokban.

Idegesség, kapkodás, látványtakarítás

Miután a 6ker.blogon felhívtuk erre a polgármesterasszony figyelmét, úgy hírlik, Hassay dührohamot kapott, és személyesen szidta össze Szőke Zoltánt, a köztisztaságért felelős Nonprofit Kft. vezetőjét.

takaritas1.jpg

Kép: Gőzerővel folyik a látványtakarítás, de 9 év el nem végzett munkáját nem lehet pár nap alatt helyrehozni

Lett is nagy látványtakarítás rögtön a következő napokban. Miközben a szerencsétlen közmunkásokat 12 óráztatták, hogy az önkormányzati kampány részeként kampányban csinálják meg 9 év el nem végzett munkáját, addig a város vezetése a pénzünkből 1 millió (!) forintért propagandahirdetésben próbálta győzködni a terézvárosiakat, hogy nagy a rend és a tisztaság. Annyira hülyének nézik az itt élőket, hogy azt hiszik, újságból kell tájékozódnunk a valóságról?

Az a bizonyos 200 milliós villa...

A nagy szemétbalhé közben meglepetésként robbant a hír: Hassay Zsófia egy olyan 200 milliós budai villában éli mindennapjait, amelyről nehezen elképzelhető, hogy megtakarításaiból kuporgatta össze. A jogos kérdésre, hogy honnan telt neki fényűző budai villára, csak a személyeskedésre futotta a fideszes polgármesterasszonynak. 

villa1.jpg

Kép: Hassay 200 milliós villája Budán. A hegyvidéki zöldben nyilván nem tűnik fel, hogy szemétben úszik a 6. kerület

Kész cirkusz

És amikor már azt hittük, ennél nem lehet lejjebb, a nyakunkba kaptuk a Fővárosi Nagycirkusz új gigaberuházásának terveit, zajostul, dugóstul, betonteknőstül. Annak a területnek a kellős közepébe, ahová Soproni Tamás épp a napokban ígérte meg, hogy megválasztása esetén hatalmas egybefüggő közparkot épít. 

fovarosi-nagycirkusz-768x432.jpg

Kép: A Fővárosi Nagycirkusz jelenlegi épülete. A Terézvárosra erőszakolt komplexum is ilyen szép lesz?

Mi szüksége van Terézvárosnak egy cirkuszra?

Azért, hogy autók újabb ezrei tömítsék el a kerület forgalmát? Erről senki meg nem kérdezte az itt lakókat, de valószínűleg Hassay Zsófiát sem. Aki képtelen volt bármit is tenni a terézvárosiak érdekeinek képviseletéért, most meg cinikusan ünnepli a gigaberuházást. 

Mi lesz itt még?

Az egyetlen reménysugár a történetben, hogy úgy tűnik, Soproni Tamás polgármesterjelölt hamarosan kerületi népszavazási kezdeményezést indít az ügyben. Végre valaki, aki kíváncsi az itt élők véleményére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr8614999698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek