6ker

Szeretem Terézvárost!

Mi a bajunk Hassay Zsófiával?
Nemcsak vele van bajunk, hanem a fideszes önkormányzatok NER-t kiszolgáló, a helyiekre magasról tevő működési logikájával

Sokat foglalkoztunk az utóbbi időben Hassay Zsófiával, Terézváros fideszes polgármesterével. A 200 milliós villájával, a 10 milliós luxusautójával, azzal, hogy terézvárosi polgármester létére Budán él, és fogalma sincs, mit csinál a kormány az általa vezetett kerületben, vagy épp azzal, hogy hagyja pusztulni a város fáit és épületeit, szemétben úszni utcáit és köztereit.

csakafidesz.jpg

Bár olvasóink többsége kommentekben és üzenetekben egyetért azzal, hogy fontos témákról írunk, voltak, akik azt kérdezték:

Mi bajunk nekünk Hassay Zsófiával?

Egyszerű lenne e cikk felvezetőjét válaszolni erre a kérdésre. Hiszen ha csak azt a pár dolgot végigfutja egy terézvárosi olvasó, joggal teheti fel a kérdést: hogy is NE lenne gondunk városunkért aggódó, helyben boldogulni akaró emberekként Hassay Zsófiával?

De ha őszinték akarunk lenni, akkor el kell, hogy mondjuk:

nemcsak ez a bajunk vele.

Sőt: nemcsak vele van bajunk. Legalább ekkora bajunk van azzal a logikával, ahogy Terézvárost fideszes polgármesterként működteti. És ahogy minden más fideszes polgármester is irányítja a települését.

Mert a NER logikája egyszerű. A kormányzati hatalommal szemben fideszes polgármesterként kuss a neved. Az fog történni a városodban, amit a Fidesz pártállami központja akar. Ha be kell zárnod egy színházat, bezárod. Ha el kell lehetetlenítened egy civil szervezetet, ellehetetleníted. Ha ki kell nevezned egy igazgatót, le kell tiltanod egy művészt vagy oda kell adnod egy közbeszerzést valakinek, megteszed. 

És ha fideszes polgármesterként betartod a szabályokat és kiszolgálod a hatalom kéréseit, akkor engedélyt kapsz arra, hogy a saját kiskirályságodban megtedd ugyanezeket kicsiben. Ha a fideszes nagyvad megkapta a zsíros közbeszerzést, a te haverod is kaphat egy kis szeletet belőle. Ha a fideszes kádert kinevezted, a te saját emberednek is adhatsz egy kisebb pozíciót. Ha a város legértékesebb ingatlanjait átpasszoltad nekünk, elnézőek leszünk a helyi kis ügyeiddel. 

 

A NER így működik.

 

9 év benne élés után ezt mindenki láthatja, és tényfeltáró cikkek sokasága bizonyította ezt az Indextől a 444-en keresztül az Átlátszóig, hogy csak néhány színvonalas oknyomozó újságot említsünk. 

Nincs olyan, hogy valaki fideszes polgármester, de majd ő kikerüli ezt a működést. Tarlós se tudja. Hassay Zsófia se tudja. Éppen ezért nem működik az a logika, hogy válasszunk fideszes városvezetőt, mert ő majd jobban érvényesíti az érdekeinket odafent. Nem. Nem tud semmi érdemlegeset érvényesíteni, csak reménykedhet benne, hogy ha a város értékeit a hatalom szolgálatába állítja, akkor kap majd valami sokkal kisebb jutalmat cserébe. Majd kegyet gyakorolnak neki azok, odafönt. Egy fideszes polgármester ebben reménykedhet.

Ezért nem tudta se Tarlós István, se Hassay Zsófia elintézni, hogy ne vegyék el az önkormányzatoktól az iskolákat, a kórházakat, a bevételeik jelentős részét. Ezért nem tudta egyikőjük se 9 év alatt elérni, hogy park épüljön Terézvárosban, hogy felújítsák a műemléki homlokzatokat, hogy klímát szereljenek a 3-as metróba vagy hogy ne száradjanak ki a kerület fái.

Ez a bajunk Hassay Zsófiával, ez a bajunk Tarlós Istvánnal, ez a bajunk a NER által tönkretett önkormányzatisággal. Hogy valójában Hassay Zsófia, mint Terézváros önálló polgármestere nem létezik. Ahogy nem létezik Tarlós István sem, mint önálló főpolgármester.

Csak a NER ötven árnyalata, azt látjuk, bármelyikre is nézünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr2715017592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2019.08.21. 12:19:42

Csak magyarázod a politikusi bizonyítványod "andrássy". Azért ekézed hassay-t mert más téma nem érdekel téged. Te is csak a semmittevő bársonyszéke gyúrsz . A blogod is egy rakás szar. Állami szintre emelt témákat próbálsz meg lokélmázzal tovább csócsálni, nulla hozzáadott információval és energiával. Lusta szar vagy. Isten óvja Terézvárost az ilyen megmentőktől!

g-ko 2019.08.21. 12:35:17

most csak az nem derült ki, hogy ilyen kormányzati ellenszélben, Soproni mit tudna csinálni nulla városvezetői tapasztalattal.
Egyébként meg szálka és szem, már legalább egy hónapja, hogy a postaládámat elárasztotta Soproni programját bemutató röplap. Tisztelt 6kerblog! Az nem volt kampánysértő???

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek