6ker

Szeretem Terézvárost!

"A Terézvárosi Önkormányzatnak nem kötelessége az utcák tisztán tartása"
Az önkormányzat tisztasági főnöke, Szőke Zoltán szerint a takarítást önként, jófejségből végzik

Ez tényleg a megáll az ész kategória. Szőke Zoltán, a Hassay Zsófia vezette önkormányzat köztisztaságért felelős cégének vezetője szerint, mivel nincs rendeletbe foglalva, hogy az önkormányzatnak takarítania kell az utcákat, ezt tulajdonképpen önként, mintegy jófejségből végzi el a hivatal. 

Mindezt a helyi Fidesz propagandacsatornájaként működő Hatoscsatorna egyik műsorában nyilatkozta le a tisztasági főnök.

A beszélgetés 1:49-nél kezd teljesen szürreális irányokat venni. Paor Lilla műsorvezető ugyanis azzal a felvezetéssel kezd monológba (mintha csak ő lenne az interjúalany), hogy 

"Én kertvárosban lakom..."

Majd kiselőadásba kezd arról, hogy a kertesházak előtt az emberek télen-nyáron felseprik a járdát és tisztán tartják a portát. 

Köszönjük, kedves Paor Lilla. A csendes zöldövezetben a vidám madárcsicsergést és a méhek zümmögését hallgatva biztosan jól elcseveg Hassay Zsófia budán élő terézvárosi polgármesterasszonnyal arról, hogy milyen kellemes is az élet a kertvárosban. 

 

DE TERÉZVÁROS NEM KERTVÁROS!

Ez itt Budapest központja, az egyik legforgalmasabb, legszennyezettebb levegőjű, turisták és átmenő forgalom által leginkább sújtott kerület. 

 

A lakosok szemetelnek, a lakosok takarítsák fel

Logikus, ugye? Hát nem teljesen.

Először is semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a terézvárosi lakók a saját portájuk elé szemetelnének. Legalább akkora a kerület átmenő gyalogosforgalma, mint amennyit a helyiek közlekednek a saját utcáikon. A szomszédos bulinegyed tapasztalataiból pedig pontosan tudjuk, hogy a turisták sajnos nem mindig tartják tiszteletben az itt élők tisztasági igényeit. 

Másodszor pedig: TERÉZVÁROS NEM KERTVÁROS! Komolyan gondolja a műsorvezető és a vele nagy egyetértésben nyilatkozó Szőke Zoltán, hogy a terézvárosi társasházak lakói napi beosztásban fognak utcát sepregetni, súrolni, szemetet szedni, emberi és állati vizeletet és ürüléket takarítani? Mindezt a város egyik legmagasabb bevételekkel rendelkező kerületében? 

Tessék csak ideköltözni a "kertvárosból", és megnézni, mit jelent nálunk az utcák takarítása! Ehhez professzionális gépek és hozzáértő emberek kellenek. 

67119818_2597017493665045_5706919506589253632_n.jpg

KÉP: A kukákat is a terézvárosi lakosoknak kellene maguknak üríteniük?

 

Nincs elég pénz, nincs elég ember

De Terézváros FELE annyit költ köztisztaságra, mint a hasonló problémákkal küzdő Erzsébetváros. És a Terézváros magazin legutóbbi számában pont maga Szőke Zoltán ismerte el, hogy emberhiánnyal küzdenek, folyamatos a felvétel a takarítócégnél.

Ilyen körülmények között nem csoda, ha Hassay Zsófia embere megpróbálja a lakosságra hárítani a takarítás felelősségét, és "önkéntes" jófejségnek beállítani, hogy időnként beindítják a takarítógépeket és összesöprik a szemetet az utcákon.

 

 

12 óráztatás túlóra fizetése nélkül

Minket nemrég keresett meg a takarítócég egyik közmunkása, arra panaszkodva, hogy Hassay Zsófia utasítására az elmúlt hetek szaporodó köztisztasági botrányai miatt napi 12 órában kell az utcákat takarítaniuk. Nem bírják, hogyan is bírhatnák: 9 év el nem végzett munkáját nem lehet néhány hét alatt az önkormányzati kampány kedvéért bepótolni.

A túlórát természetesen nem fizetik ki, a közmunkások örüljenek, hogy dolgozhatnak. Ezen már meg sem lepődünk, a NER helyi kiskirályságainak logikája szerint ez így természetes.

takaritas1.jpg

KÉP: Kampánytakarítás 12 órában, személyesen Szőke Zoltán felügyeletével. Az önkormányzatnál a választások közeledtével érzik, hogy nagy a baj.

 

Alkalmatlanságból jeles

Nekünk viszont nem természetes az, hogy a saját alkalmatlanságát Hassay Zsófia főtakarítója megpróbálja a terézvárosi lakosokra kenni. Egyetértünk azzal, hogy az itt élők ne szemeteljenek és tartsák tisztán a környezetüket. Ezt nagyban megkönnyítené, ha lenne elég kuka a városban és azokat rendszeresen ürítenék. 

De azzal nem értünk egyet, hogy a város képtelen az átmenő forgalom által összekoszolt és összeszemetelt utcák normális tisztaságának fenntartására, majd a felelősséget a terézvárosiakra hárítja. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr9615014664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek