6ker

Szeretem Terézvárost!

Mit tett értünk H. Zsófia a Fővárosi Közgyűlésben?
Röviden: semmit. Hosszabban: ellenünk dolgozott.

Hassay Zsófia polgármesteri címe mellett nemcsak a Fidesz budapesti szervezetének elnökségi tagja, de benn ül a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójában is. Utánanéztünk, milyen határozatokat szavazott meg az elmúlt években, melyek kihatással voltak a budapestiek és a terézvárosiak életére. Hát, nem voltunk elragadtatva.

mit_tett_ertunk_hassay.jpg

KÉP: "Hassay és Tarlós, két jóbarát, mindig együtt nyomja gombját"

 

Nehezen indult a dolog

A fővárosi kórházak államosításának megszavazásáról még épp lecsúszott Hassay, mivel az erről szóló rendkívüli közgyűlést 2011. december 21-re hívták össze. Hassay pedig a többi kerületi polgármesterrel együtt csak egy december 28-án megjelent törvénymódosítás értelmében vált a fővárosi képviselőtestület tagjává.

Úgy tűnik azonban, hogy polgármesterasszonyunknak időbe telt, mire megszokta új munkahelyét, és azt, hogy bizony ezentúl oda is be kell járnia dolgozni. 2014. június 30-án ugyanis nem volt jelen az elmúlt évek egyik legdurvább projektje, a Városliget szétdúlásának kapcsán rendezett közgyűlésen. Minek is ment volna oda, végül is csak a hatodik kerület mellett elterülő hatalmas zöldterület sorsáról döntöttek. De Hassay kimaradt belőle, amin regnálásának 9 évét elnézve annyira nem is csodálkozunk: zöldből azóta se lett egy négyzetméterrel se több Terézvárosban.

 

Olimpia igen, olimpia mégsem 

A Budapesti Olimpia körüli cirkuszból azonban már leköszönő polgármesterasszonyunk sem maradhatott ki. Előbb 2015. június 23-án nagy egyetértésben megszavazta, hogy Budapest pályázzon a 2024-es Nyári Olimpiai Játékok rendezésére. Az ezermilliárdos pénzszivattyú ígérete akkoriban minden fideszest és Fidesz-közeli oligarchát elbűvölt, így természetes volt, hogy a főváros és a kerületek érdekeire fittyet hányva a marionett-bábuként viselkedő fideszes képviselők mind meg fogják szavazni.

Az, hogy ez mekkora adósságokat rótt volna a városra, milyen mennyiségben épülnek meg később kihasználhatatlan, és évek alatt az enyészet útjára kerülő gigamonstrumok Budapesten, az már nem a képviselők és képviselőasszonyok gondja volt. Orbán Viktor azt üzente, hát megszavazták.

Aztán jött a Momentum, a NOlimpia, és 266.000 budapesti egyértelmű kérése: tartsanak népszavazást az Olimpiáról. Hassay Zsófia valószínűleg meg is hallotta a 266.000 helyi lakos, köztük valószínűleg sokezer hatodik kerületi szavát. Hogy is ne hallotta volna, hiszen hivatalos népszavazási kezdeményezésről volt szó. Éppen csak nem érdekelte már akkor is budán élő polgármesterasszonyunkat, hogy mit akarnak a terézvárosiak.

2017. március 1-jén bekocsikázott II. kerületi villájából a Fővárosi Közgyűlésbe, és fideszes robotpilótaként leszavazta a 2 évvel korábban nagy egyetértésben megszavazott Olimpiai pályázatot.

Hogy miért? Hát hogy nehogy véletlenül a budapesti emberek szavazhassák azt le egy kiírt népszavazás keretében. Hassayt annyira érdekelte saját kerülete lakosainak véleménye, hogy a rekord gyorsasággal összehívott rendkívüli közgyűlésen egy gyors gombnyomással beléjük is fojtotta a szót.

olimpia_szavazas.jpg

KÉP: Hassay Zsófia itt épp leszavazza az Olimpiát – csak hogy ne legyen népszavazás a kérdésből

 

Oroszoknak a hármas metrót? Persze, mi baj történhetne?

2015 májusában az Olimpia mellett egy másik nagy sikerű fővárosi projekt születésénél is ott bábáskodott polgármesterasszonyunk. Megszavazta, hogy a 3-as metrót az azóta hírhedtté vált orosz „szakemberek” újítsák fel. Hassay Zsófiának rendben volt, hogy a felújított metrón továbbra se legyen légkondi. Miért is lenne, ő úgyis kocsival jár, izzadjanak azok, akik nem vitték annyira, hogy budai villájuk meg 10 milliós önkormányzati autójuk legyen!

Nehéz ép ésszel felfogni, hogy 2015-ben valaki normálisnak gondolta az oroszok által adott műszaki paramétereket.

Már persze, ha Hassay egyáltalán olvasta azokat, nem pedig csak egyszerű fideszes bábként nyomogatta a gombokat, ahogy elő volt neki írva.

Megszavazta ezzel azt is egyébként, hogy a város 60 milliárd forintnyi kölcsönt vegyen fel a szerelvények felújítására. Ismerve a végeredményt, és a főváros jelenlegi anyagi helyzetét, ez már nem a „rossz ötlet volt” kategória: ez teljes mértékben felelőtlen viselkedés valakitől, akit azért választottak meg, hogy a hatodik kerület lakóinak érdekeit képviselje.

 

Aztán jött a Római-part…

Amit Tarlós és a főváros fideszes vezetése a Római-part kapcsán művelt, azt mindenki ismeri, és mindenki – még a fideszes szavazók egy része is! – egyetért benne, hogy botrányos, szakmaiatlan és felelőtlen.

Mit tett, mit mondott a Római-part mobilgátja kapcsán Hassay Zsófia? Természetesen semmit, azon kívül, hogy fideszes droidként 2017. április 5-én ismét megszavazott egy szűk körnek hasznos, mindenki másnak káros rendeletet.

De a téma láthatóan nem érdekelte túlságosan polgármesterasszonyunkat: a Római-part ügyében ezt követően összehívott két rendkívüli ülésre már el sem ment. Így esélye sem volt, hogy beleszóljon abba a pofátlan húzásba, amivel Tarlósék cinikus technikai trükkel lehetetlenítették el, hogy az emberek népszavazáson mondhassák el véleményüket a témáról. Majd abba se akart beleszólni Hassay, hogy hogyan szavazott meg a főváros további pénzeket a senki által nem támogatott mobilgát finanszírozására.

Ahogy a Városliget esetében, Hassay itt is közönyös volt, és nem kívánt foglalkozni egy olyan témával, ami a hatodik kerületieket is közvetlenül érinti.

Hiszen tudjuk, hogy milyen kevés Budapesten a pihenésre használható Duna-part.

 

Patkányinvázió? Ugyan már, nincs itt semmi látnivaló!

2019 elején Budapesten elszaporodtak a patkányok. A folyamat azóta is tart, ami azért elképesztő és felháborító, mert Budapest világviszonylatban különleges nagyvárosnak számított azzal, hogy gyakorlatilag patkánymentesnek volt mondható. Egészen addig, míg Tarlós 2018-ban úgy döntött, hogy felbontja a szerződést a patkányirtást addig végző, sok évtizedes tapasztalattal rendelkező Bábolna Bio-val. Helyette egy patkányirtásban járatlan, 4 tagú konzorciumnak adta oda a munkát. Nincs ebben semmi gyanús, ugye?

De Hassay Zsófiának nem volt gyanús az ügy, még akkor sem, amikor tavaszra kezdett elszabadulni a helyzet. Terézváros patkány szempontból az egyik legfertőzöttebb Budapesten. Ezrével érkeztek patkányjelentések a fővárosból, ezek jelentős része a hatodik kerületből. Mindannyian ismerjük az Andrássy úton heverő patkánytetem képét, de olvasóink is küldtek nekünk patkányészleléseket a kerület más részeiből is.

Mit tett Hassay Zsófia a patkányhelyzet csillapítása érdekében? Természetesen semmit.

Illetve egyvalamit mégiscsak tett: 2019. május 29-én leszavazta a Fővárosi Közgyűlésben, hogy a súlyos patkányhelyzet kialakulásának vizsgálatára bizottságot állítson fel a testület. Minek is vizsgálódni, hiszen minden rendben van, nem?

img-5737-3.jpg

KÉP: Egy a több ezer bejelentett patkány közül Budapesten. Ez a példány nem volt szerencsés, de kollégái azóta is zavartalanul szaporodnak többek között a hatodik kerületben is.

 

Pénzosztás a haveroknak

A Fidesz pártfegyelme megköveteli, hogy képviselői mindig azt a gombot nyomják, amit a pártközpontból diktálnak. Nem volt ez másképp azoknál a közgyűlési határozatoknál sem, amikor a főváros nagy múltú sportegyesületeknek osztogatott támogatásokat 2017-ben és 2018-ban is, 200 millió forintot meghaladó mértékben. Hassay Zsófia természetesen mindegyiket megszavazta.

Még véletlenül sem tömegsportra, iskolai tornatermek felújítására vagy amatőr sportegyesületek támogatására adtak pénzt. Olyan sportegyesületeknek szórták ki a százmilliókat, akik a TAO-pénzek révén milliárdokból gazdálkodhatnak. Nekik érezte szükségét Hassay Zsófia, Tarlós István és a többi fideszes képviselő, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő főváros pénzét osztogassák.

 

Hassay és a Fidesz: nulla kritika, nulla saját vélemény

Egyetlen nyomát sem találtuk az elmúlt 8 évből annak, hogy Hassay Zsófia bármilyen fővárost vagy 6. kerületet érintő fontos ügyben a Fideszétől legalább hajszálnyival eltérő saját véleményt, neadjisten úgynevezett kritikát fogalmazott volna meg a Fővárosi Közgyűlésben vagy bárhol máshol nyilvánosan.

Milyen önállósága van egy ilyen polgármesternek? Hogy képviseli a terézvárosiak érdekeit, ha nulla mozgástere van a minket érintő kérdésekben?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr4115052504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek