6ker

Szeretem Terézvárost!

H. ZSÓFIA MÉRLEGE: 5 ÉV ALATT 11 FELSZÓLALÁS A FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉSBEN
Utánajártunk, mivel foglalkozott a polgármester a Fővárosban öt éven át

Egy kerületi polgármester munkája nemcsak az adott városrészt irányítása, hanem a kerületi lakóinak fővárosi képviselete is. A számokból úgy tűnik, Hassay Zsófiának utóbbi feladatát sem sikerült ellátnia a most záruló ciklusban.

orban-kezet-csokol-hassay-zsofianak-800x533.jpg

Kép: Orbán Viktor kezet csókol Hassay Zsófiának a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén 2014-ben (Forrás: 24.hu)

Néhány nappal ezelőtti cikkünkben alaposan végigvettük, hogy a terézvárosi polgármester milyen döntéseket hozott a Fővárosi Közgyűlésben. Az eredmény lesújtó volt, ezért tovább kutakodtunk: ezúttal azt vizsgáltuk meg, hogy Hassay a felszólalásaival hogyan képviselte a kerületi lakók érdekeit.

Kétségtelen, a munka legnehezebb része a polgármester asszony felszólalásainak megtalálása volt: a 2014 ősze óta eltelt öt év alatt ugyanis mindössze tizenegyszer kért szót, nem nehéz kiszámolni, hogy ez alig több, mint két alkalom évente. (2014 előtt a kerületi polgármesterek nem voltak fővárosi képviselők – a szerk.) Sovány vigasz, hogy ezért a „munkáért” legalább plusz fizetést nem vesz fel, a Fővárosi Közgyűlés polgármester tagjai ugyanis csak a polgármesteri illetményükre jogosultak.

Az öt év egyébként sem dicső munkásságából kétségtelenül kilóg – lefelé – a 2015. szeptember 30-ai felszólalás, amikor Hassay Zsófia azért kért szót, hogy jelezze, ő bizony lázas beteg, ezért jó lenne, ha Horváth Csaba ellenzéki városatya nem beszélne olyan hosszan. Örülünk, hogy azóta jobban van a polgármester asszony, de máskor inkább maradjon otthon, ha nem érzi jól magát, ne a Közgyűlés munkáját sürgesse.

Ha az elvileg a terézvárosiak fővárosi képviseletét ellátó Hassay kerületi ügyben felszólalt, az lényegében csak azért volt, hogy az ellenzéken köszörülhesse kicsit a torkát és a tanítómestereitől látott „elmúltnyolcévezés” mintájára az „ingatlanpanamának” elnevezett ügyet hozza fel újra meg újra sok-sok év után is.

Akárhogy keressük, nem találjuk azokat a felszólalásokat, amelyek a VI. kerületiek életminőségének javításával kapcsolatosak, legyen szó akár arról, hogy a főváros egyik legbeépítettebb városrészének zöldítését szorgalmazta volna, akár arról, hogy köztisztasági reformokat sürgetett volna a szemétben lassan már megfulladó terézvárosiak érdekében.

Mindezek fényében szinte már meglepő, hogy a szintén kulcsproblémát jelentő parkolás ügyében a polgármester többször is felszólalt, de érdemi javaslatot ezekből a hozzászólásokból sem olvashatunk ki, a munkaidő végén parkolóhelyet keresve pedig mindannyian tapasztalhatjuk, hogy nem is tudott semmiféle előrelépést elérni.

Ne feledjük, október 13-án a szavazófülkékben arról is döntünk, hogy elégedettek vagyunk-e azzal, ahogy Hassay Zsófia öt éven át képviselt bennünket, terézvárosiakat a Fővárosi Közgyűlésben, vagy úgy érezzük, többet érdemlünk évi két felszólalásnál.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr6115174220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek