6ker

Szeretem Terézvárost!

5 durva ügy, ami végleg bizonyítja, hogy H. Zsófia semmiben sem jobb a FIDE$Znél

Volt idő, amikor a kerületben még egyes ellenzéki szavazók is azt gondolták, hogy Hassay Zsófia polgármesterként talán kicsit elfogadhatóbb, talán kicsit visszafogottabb és talán kicsit tisztességesebb, mint az országot lerabló és feudalizmusba taszító Fidesz-kormány. Mára azonban minden megváltozott: ahogy egyre másra kerültek elő ügyei, lassan mindenki számára világossá vált, hogy Hassay Zsófia semmiben sem jobb, semmiben sem különbözik a Fidesztől. Legyen szó luxus életkörülményekről, arroganciáról, haveroknak osztott közbeszerzésekről vagy túlárazásokról, Hassay pontosan azt a fideszes tempót hozza, mint azt az állampárt leghírhedtebb politikusaitól megszokhattuk.

orban-kezet-csokol-hassay-zsofianak-1200x630.jpg

KÉP: Nincs mit szépíteni a valóságon: Hassay Zsófia a Fidesz hűbéri rendszerének tagja, és nincs túl magasan a táplálékláncban

 

1. A luxusvilla-ügy

Hassay lusxusvillájának ügye idén júliusban pattant ki, amikor kiderült, hogy Terézváros polgármestere úgy cserélte le 65 m2-es lakását egy 700 m2-es telken fekvő 150 m2-es, 200 millió forintot érő budai villára, hogy annak értékét vagyonnyilatkozatai alapján aligha tudta kigazdálkodni. A polgármesterasszony magyarázkodott egy sort az ügyben, de választ nem adott arra, hogy miből telt neki a budai luxusvillára. A választók nagy részének egyébként ekkor lett világos, hogy Terézváros polgármestere Budán, a II. kerületi zöldövezetben lakik…

Az ügyről részletesen ITT olvashat. 

 

2. A szemét-ügy

Ugyancsak nyári történet, hogy az évek óta egyre élhetetlenebbül koszos kerületet olyan mértékben ellepte a szemét, hogy az már Hassay Zsófia ingerküszöbét is elérte. Állítólag komoly fejmosást kapott a Terézváros köztisztaságáért felelős Szőke Zoltán Hassay Zsófiától, és az augusztus pánikszerű kampánytakarítással telt. A takarítócég 12 órában hajtotta a közmunkásait, hogy látványtakarítással próbálják behozni 9 év lemaradását. Ekkor derült ki, hogy a szomszédos 7. kerület KÉTSZER ANNYIT költ köztisztaságra, mint a Hassay vezette Terézváros. Így nem csoda, ha szeptemberre újra visszatért a szemét és a mocsok, ami évek óta megoldatlan problémát jelent a kerületben.

Az ügyről részletesen ITT olvashat. 

 

3. A sajtótájékoztató-ügy

Augusztus végén Hassay egyre durvább módszerekkel mutatta meg, hogy milyen is a fideszes kampány. A 200 milliós budai villája ügyében sajtótájékoztatót tartott ellenzéki politikusokat a polgármesterasszony feljelentette a rendőrségen, méghozzá gyülekezési joggal való visszaélésre hivatkozva. Egészen abszurd fideszes arroganciára vall a Hassay rózsadombi villája előtti sajtótájékoztatót politikai gyűlésnek titulálni, majd erre hivatkozva rendőri intézkedést kérni.

Az ügyről részletesen ITT olvashat. 

 

4. Az illegális plakátolás-ügy

Az önkormányzati választási kampány aztán egy újabb tipikus fideszes húzással indult. Illetve pont ez az, hogy még nem volt kampány, de a terézvárosi Fidesz már napokkal előtte megkezdte választási plakátjai kihelyezését az utcákra. Hassayék nyilvánvalóan szabálysértő gyakorlatával szemben azonban, milyen véletlen, pont az önkormányzat lett volna hivatott eljárni. A hivatal azonban mélyen hallgatott, mint Hassay Zsófia arról, miből telt neki 200 milliós budai villára. Az elképesztő pofátlansággal a helyi Fidesz tisztességtelen előnyhöz jutott a szabadon felhasználható plakáthelyek elfoglalásában. Ebben valószínűleg az is segített, hogy míg az ellenzéki aktivisták önkéntesen, éjszakáikat rászánva, létrával rögzítették Soproni Tamás polgármesterjelölt plakátjait, addig Hassayék a Fidesz végtelen erőforrásaiból daruskocsikat béreltek a célra.

Az ügyről részletesen ITT olvashat.

 

5. A túlárazás-ügy

A legdurvább ügy szeptember közepén robbant, és mindenki számára világossá tette: Terézvárosban a Fidesz az úr, a Fidesz törvényei uralkodnak és a Fidesz haverjai gazdagodnak rajta. Soproni Tamás, az ellenzék közös polgármesterjelöltje kiderítette, hogy Hassayék az elmúlt években gyanús közbeszerzések sorozatával csatornázhatták át a hatodik kerületiek pénzét fideszes cégek bankszámláira. Egyrészt a közbeszerzések jelentős részét ugyanaz a hat, bizonyíthatóan Fidesz-közeli vállalkozás nyerte el. Másrészt laikus és szakértői szemmel egyaránt nyilvánvaló és elképesztő túlárazásokra derült fény.

Két óvodai játszóteret újítottak fel 200 millióért, annyiért, amennyiért más kerületben nyolc új játszótérre futotta. A Szondi utcában valószínűleg világrekord összegért, közel  kétmilliós négyzetméteráron alakítottak ki egy új szintet az óvodában. Rendőrlakásokat újítottak fel annyiért, amennyiből újakat is lehetett volna vásárolni. És a sor folytatódik, akit érdekelnek az elképesztő és pofátlan további példák, olvassa el a 24.hu cikkét a témában.

Az ügyről részletesen ITT olvashat. 

 

Október 13-án önkormányzati választásokat tartanak, ahol szavazatunkkal dönthetünk arról, hogy ki legyen Terézváros új polgármestere. Mivel a teljes ellenzék összefogott a kerületben, és Soproni Tamást indítja Hassay Zsófia ellen, a fentieket átgondolva talán nem lesz olyan nehéz a választás október 13-án.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr3415183376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek