6ker

Szeretem Terézvárost!

Újabb botrány a 6. kerületben: Hassayék nyomott áron szórták ki a lakásokat

Túlárazás után alulárazás: Terézváros fideszes vezetése ismét bizonyította, hogy nekik a haverok az elsők. Mert ugyan kiknek játszották volna át a 6. kerület értékes lakásait közel 30%-kal a piaci értékük alatt? A Népszava átfogó cikket írt a belvárosi ingatlanmutyikról, mi most a 6. kerületi tényeket ismertetjük.

alularazott.jpg

KÉP: Különösen durva felelőtlenül elherdálni az önkormányzat lakásait akkor, amikor Terézvárosban elképesztő a lakáshiány, és százak várnak egy megfizethető önkormányzati bérlakásra

 

2014 és 2018 között a fideszes vezetésű önkormányzat Hassay Zsófiával az élen 70 lakást értékesített jóval azok piaci ára alatt. Megszereztük a részletes tavalyi adatokat, melyekből kiderül, hogy

csak 2018-ban 27 lakást adtak el mélyen azok valós értéke alatt.

Az ingatlanok tényleges és kifizetett ára között átlagosan közel 30% különbség volt! 

 

Mit jelent ez forintban?

Ha a 2018-as adatokat nézzük, csak tavaly egyenként közel 4,5 millió, összesen 120 millió forintott veszített Terézváros azon, hogy Hassayék áron alul kótyavetyélték el a lakásokat.

Ez a veszteség az elmúlt öt évben a 300 millió forintot is meghaladhatja!

A tavalyi adatok szerint az ingatlanok becsült forgalmi értéke közel 200.000 Ft / m2 volt, miközben kevesebb, mint 140.000 Ft / m2 áron keltek el. Mondjuk az értékbecslés függetlenségének kérdését is felveti a 200.000 Ft-os m2-enkénti becsült ár, miközben a népszerű hirdetőoldalakon 700 (!) ezer forint alatti négyzetméterár alatt is elvétve találunk lakásokat.

 

Felelőtlen gazdálkodás

Milyen állapotban lehettek ezek a lakóingatlanok? Hogyan vigyázott az önkormányzat a vagyonára az elmúlt 9 évben, hogy 200 ezer forintos négyzetméterárra becsülték fel azokat egy olyan kerületben, ahol a lakások többségének ára megközelíti 1.000.000 Ft / m2-t? Miért nem újították fel ezeket az ingatlanokat, hogy önkormányzati bérlakásként hasznosítsák őket?

Hogyan szolgálja az a terézvárosiak érdekeit, ha a kerület lakásait aprópénzért herdálja el a fideszes városvezetés, élén a 200 milliós budai villában lakó Hassay Zsófiával? 

A kérdések csak sorakoznak, ahogy egyre másra kerülnek elő az elmúlt 9 év eddig titkolt abszurd ügyei. Pár nap múlva itt a vasárnap, és a szavazófülkékben megadhatjuk az első választ ezekre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr4215208724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek