6ker

Szeretem Terézvárost!

Hassay Zsófiát továbbra sem érdeklik a fák! - Nem szavazta meg a Római-part védelmét!

A Terézvárosból kipenderített Hassay Zsófiáról többször kiderült, hogy nem tartja fontosnak a Főváros zöld ügyeit. Elég a térkővel beborított Nyugati térre gondolni, vagy akár az Andrássy út szégyenletes műfüvesítésére. A hozzáállása nem változott meg fővárosi (listás) Fidesz képviselőként sem, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés Római-parti gát áthelyezését és újratervezését sem támogatta, vagyis Hassay Zsófia kivágná a fákat és lebetonoztatná az egészet, mint ahogy az eredeti tervekben szerepelt. 


Budapest új választott vezetése a kampányban azt ígérte, hogy újragondolja az előző Fideszes városvezetés, barbár a Római-part teljes lebetonozását javasló koncepcióját. Azt a koncepciót, amely azért született, mert az évek során gombamód szaporodó, nem teljesen legálisan (?), a dunai ártérben felépült szállodákat és egyéb épületeket védene meg. Érthetetlen ugyanis, hogy a rendszerváltás után, hogy kaphattak engedélyt az ártéri építkezésre azok, akik most verik a tam-tam dobot, hogy tegyék tönkre a házaik védelme miatt a Római-part élővilágát. 

  

KÉP: Béres András fővárosi képviselő fotója Hassay Zsófia NEM szavazatáról a Római-part megmentésének ügyében

 

Természetesen, Hassay Zsófia NEM szavazata ellenére is nagy többséggel megszavazta a közgyűlés, hogy több hatástanulmány megtekintése után, közösségi tervezés keretében megvalósítja az árvíz védelemét a területnek, de nem barbár módon a fák kivágásával és a partrész lebetonozásával, hanem a dunai élő környezet tiszteletben tartásával. 

A határozat szerint a megvalósíthatósági tanulmánynak tartalmaznia kell a különböző nyomvonalakra vonatkozó változatelemzést. A főváros 1,9 milliárd forintot költene megvalósíthatósági tanulmányra, a tervezési folyamat legalább két-három évet vehet igénybe.

A közgyűlés kimondta, hogy széleskörű társadalmi bevonással, közösségi tervezés keretében kívánják megalkotni a Római-part jövőképét és fejlesztési koncepcióját, azzal, hogy

a tervezés keretében az árvízvédelem kérdésén túlmutatóan foglalkoznak a teljes hullámtér jövőjével.

 

hassay-zsofia2.jpg

KÉP: Hassay Zsófia levonja a bukásának politikai tanulságait

 

A bejegyzés trackback címe:

https://6ker.blog.hu/api/trackback/id/tr8415437404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook

Járókelő

Kerületi hírek

Utolsó kommentek