Info

Népesség: ~42.000 fő
Terület: 2,38 km/2
Létrehozva: 1873.november.17.

Facebook

Utolsó kommentek

Kerületi hírek

Terézváros az Instagramon! #1

2018.05.23. 13:19 6_patriot

Válogatás az Instagram-ról. Fotók és életképek, színes és csodás kerületünk, színes és csodás életképeiből. 

instagram-logo_1045-436.jpg

 

Létrás autó a fény felé, 2011 #szondiutca #budapest #canonsx230hs

Bencze-Kovács György (@benczekovacs) által megosztott bejegyzés,

#Budapest#oktogon#köszibeni

malcsiner zsuzsanna (@malcsinerzsuzsa) által megosztott bejegyzés,

#naked #architecture #budapest #brickconstruction #undertheskin

Enikő Nagy (@enyiii) által megosztott bejegyzés,

#ankerköz #budapest #lovethiscity

Budapest (@budapest_hungary) által megosztott bejegyzés,

#Repost @kiralyviktor ・・・ #budapestsong #budapestdal #kiralyutca @lombos_ur @domo_x https://www.budapestdal.hu/

Budapest Dal (@budapestdal) által megosztott bejegyzés,

The beautiful, wild, romantic and edgy Jellinek-house under Csengery utca 61. Built in 1913, this is one of the most stunning pieces of late art nouveau architecture. Go and see it now, since it really crumbles, although we personally love it that way.� ▫️ Architects: Ernő Román & Miklós Román . . . . . #budapest�� #catchbudapest #budapestlifestyle #budapestbuildings #budapeststreet #exploringbudapest�� #livinginbudapest #budapestimages #budapestpictures #hungaryphoto #hungarytrip #budapesthungary�� #budapestinlove #wonderlustbudapest #instahungarygram #insta_magyarorszag #magyarinstaközössèg #visithungaryhu #guidemebudapest #budapestians #budapestblogger #hungaryinphotos #beautifulbuildingseverywhere #terezvaros #budapestartnouveau #szecesszió #crumblingbuildings #budapest2018 #budapestarchitecture #budapestisbeautiful

Catch Budapest (@catchbudapest) által megosztott bejegyzés,

Szólj hozzá!

Az LMP vadplakátokkal támadja az Andrássy utat

2018.02.21. 16:24 6_patriot

Újra választások lesznek és beindult a kampány. Szomorúan vettük tudomásul, hogy Budapest legszebb sugárútjának kandellábereit vadplakátok rondítják el. Az LMP túlolta a biciklit,  a túlbuzgóságukkal pedig a 90-es évek szörnyű vadplatátjait juttatja eszünkbe. Reméljük, a hatóságok jelezni fogják a párt felé, hogy a plakátokat távolítság el a városkép romboló plakátjaikat. Kíváncsiak lennénk a helyi LMP-s képviselő Heltai László mit szól az akcióhoz? 

Tekintse meg képeinket:

img_20180221_114708.jpg

img_20180221_114945.jpg

img_20180221_114637.jpg

Szólj hozzá!

Ne ijedjen meg a mikuláscsomagtól! Trollkodás Terévárosban!

2017.12.04. 16:01 6_patriot

Terézvárosban emelkedni fog az óránkénti parkolási díj. Külső Terézvárosban 350 Ft/óra lesz a parkolás már 2017 december 11-től! Viszont csak 8:30-tól kezdődik a fizetős időszak az eddigi 08:00 óra helyett. Erről tájékoztatta ma az autósokat a Parkol6 Terézvárosi Parkolási Rendszer.

Mindezt sikerült az év kerületi trollkodásával megoldani! 

 

 

Mikuláscsomagokkal szórták meg a parkoló autókat!

 

Így az utcákon álló autók tulajdonosai közül valószínűleg többen infarktus közeli állapotba kerülhettek. Sőt az ittlakunk.hu, megkongatva a vészharangokat, egyenesen egy titokzatos ámukfutó parkolóőrről számolt be az esetről szóló tudósításában. (Természetesen már javították a cikket.) 

Gratulálunk! Gyönyörű troll akciót láthattunk! :D

miki.jpg

Szólj hozzá!

Bréking - Újra működik a Nyugati téren az óra!

2017.08.03. 11:05 6_patriot

Unorthodox húzással oldották meg az óra problematikáját, persze nem teljesen úgy ahogy azt elsőre gondolnánk.

Másfél éve lett felújítva a Nyugati tér, amely azóta sem akadálymentes, nem lett árnyékosabb vagy zöldebb. A legendás óra a téren idén még biztos nem működött egy percet sem, aki jár arra az pontosan tudja is ezt. De ahol a szükség ott a segítség, ezért az órára szereltek két faliórát, amely minden elégedetlenkedőt el kell hallgasson, mert így nincs probléma.

Az óra mutatja az időt. 

Tekintse meg képeinket!

img_20170729_124740.jpg

 

Közelebbről így fest a különleges megoldás 

img_20170729_124746.jpg

1 komment

Címkék: óra nyugati nyugati tér teréz vi. kerület vi kerület 6ker 6 kerület

Csúcsminőségű étterem nyitott Terézvárosban! - Pata Negra – El Asador

2017.07.23. 23:24 6_patriot

Izgalmas hellyé kezd változni a Vasvári Pál utca és Paulay Ede utca sarka. Ez a terézvárosi kis zug komoly változásokat él most át. A jelenleg zajló építkezések miatt zsákutcaként (is) funkcionáló Vasváriban kitört a gasztroforradalom egy csúcsminőségű étterem megjelenésével.

Megnyitott a legújabb Pata Negra étterem az El Asador. Egy hosszú évek óta üresen álló helységbe sikerült életet leheleni. Felső kategóriás katalán ihletésű és alapanyagú ételekkel és a legmodernebb design enteriőr kialakítással hengerelték le a magyar gasztro újságírókat. Mindez eddig írt a kritikákból világosan látszik, tehát egy nehézsúlyú versenyző érkezett, a csendesen és szerényen meghúzódó Vasvári Pál utca és Paulay Ede utca eddig nem túl neves sarkára.

Könnyen előfordulhat, hogy Terézváros egy lehetséges jövőjének előhírnökével állunk szemben, ugyanis van alternatívája a buli és kocsmaturizmusnak. Az ilyen és ehhez hasonló éttermek létrejötte azt bizonyítja, hogy van lehetőség magas igényeket kielégítő vállalkozásokat a kerületbe csábítani, amelyek képesek gazdagítani a környezetünket.

Reméljük több hasonló követője lesz El Asador legénységének és ezúton kívánjuk, hogy sokáig tekintsék a környéket az otthonuknak!

 https://www.facebook.com/elasadordepatanegra/

http://menandtal.hu/el-asador-de-pata-negra-a-szoposkecske-es-a-haverok/

Szólj hozzá!

Címkék: E

A Bábszínházba 280 lóerős sportautóval szállítják a kellékeket?

2017.07.14. 14:45 6_patriot

Olvasó levelet kaptunk, miszerint egy német rendszámú sportautó (Subaru WRX STI) foglalja a helyet az áruszállító parkolóban, a Bábszínház előtt, az Andrássy úton már napok óta. A szélvédő alatt pedig egy papír látható amire az van írva, hogy " Bábszínház rakodás". 

sub1.jpg

Elhisszük persze, hogy a bábszínházba kisebb díszletekkel dolgoznak, mint a sima színházakban, de nem éppen ez a német rendszámos autó tűnik a legmegfelelőbbnek a feladatra. Arról nem is beszélve, hogy a budapesti közterület felügyelet egy ilyen sima nyomtatott papír miatt nem bírságol? 

Kié lehet ez az autó és milyen viszonya van a tulajdonosának Bábszínházzal?

Reszketve várjuk, hogy mindez kiderüljön. 

Addig is tekintse meg további képeinket a furcsa áruszállító sportautóról:

Szólj hozzá!